donderdag, 30. juni 2016 - 9:50 Update: 30-06-2016 10:14

Vooral overdag meer files in Nederland

Vooral overdag meer files in Nederland
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De filezwaarte in ons land is het afgelopen halfjaar met 10% toegenomen vergeleken met de eerste 6 maanden van 2015. De groei van het aantal files op de snelwegen neemt in heel Nederland toe en is volgens de ANWB grotendeels toe te schrijven aan de betere economische omstandigheden.

Uit de cijfers blijkt ook dat weggebruikers in de regio Amsterdam veel meer hinder ondervonden van de files terwijl rond Rotterdam de doorstroming sterk verbeterde. De langverwachte opening van de A4 tussen Delft en Schiedam in december 2015 en de verbreding van de A15 Europoort-Rotterdam leidde ertoe dat de filezwaarte met ruim 10% afnam.

A13 duikelt uit file-top

Dit nieuw stuk snelweg zorgt ervoor dat het verkeer in de regio’s Den Haag en Rotterdam zich beter spreidt. Zo is één van de grootste knelpunten, de A13 Den Haag-Rotterdam, helemaal uit de file-top verdwenen. Maar daardoor nam de filezwaarte op de A4 Den Haag – Amsterdam wel fors toe.

Vooral overdag meer files

De verkeersdrukte tijdens de ochtendspits steeg het afgelopen half jaar met circa 5%. Overdag nam het aantal files in vergelijk met vorig jaar veel meer toe met ruim 20% terwijl de avondspits het afgelopen half jaar 12% meer files telde. De maand juni laat een groei zien van 2% vergeleken met 2015.

Categorie:
Provincie: