zaterdag, 2. juli 2016 - 20:32 Update: 03-07-2016 11:52

Lil Kleine hield het 'droog', Brabant niet

Lil Kleine hield het 'droog', Brabant niet
Foto: fbf
Amstelhoek

Buien veroorzaken opnieuw overlast in het zuidoosten van Brabant. Een wedstrijd van voetbalclub Helmond Sport tegen een amateurvereniging werd stilgelegd vanwege bliksem.

Terwijl het Zuidoosten van Brabant opnieuw te maken kreeg met donder en bliksem en er een voetbalspel in Helmond stilgelegd moest worden, is het net over de grens van Utrecht feest. In De Amstelhoek bij het Vogelvrij festival is het al de gehele dag droog. Zelfs bij het optreden bij Lil Kleine rond half 8 bleef het 'droog'. Van te voren was door de organisatie wel aangekondigd dat wanneer er met bier zou worden gegooid, diegene meteen kon vertrekken.

Vanochtend waarschuwde het KNMI met code geel voor onweersbuien in het oostelijke deel van Nederland. De code werd in de namiddag opgeheven. 

Ophef geluid

Sinds de komst van het Vogelvrij-festival bij het fort klagen een aantal inwoners van de Amstelhoek over geluidsoverlast. De gemeente liet daarom vanavond tijdens het optreden van diverse artiesten geluidsmetingen verrichten. BlikopNieuws.nl weet uit betrouwbare bron dat het geluidsniveau binnen de wettelijke kaders is gebleven waardoor het festival ook volgend jaar gewoon weer het kleine dorpje op de kaart kan zetten. 

Categorie:
Provincie: