donderdag, 14. juli 2016 - 9:12 Update: 14-07-2016 17:31

Motoreigenaar 'koopt' gestolen motor terug, dieven op de vlucht

Motoreigenaar 'koopt' gestolen motor terug, dieven op de vlucht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Bergen op Zoom

Afgelopen zaterdag werd in Nijmegen een motor gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie en is in de afgelopen dagen ook zelf op zoek geweest naar zijn eigendom. Dit deed hij o.a. via internet en hij vond in Bergen op Zoom iemand die een motor verkocht die verdacht veel op zijn eigen voertuig leek.

De eigenaar heeft contact opgenomen met de verkopende partij en gaf aan dat hij geïnteresseerd was in het kopen van deze motorfiets. De beide partijen maakten een afspraak op woensdag 13 juli om de motor te bekijken. De verkoper zou in de Acaciahof zijn om de koop te beslechten. De eigenaar van de motor belde hierop de politie en legde het verhaal uit. Agenten besloten op de achtergrond mee te rijden met de man. 

Twee verdachten aangehouden

Eenmaal op de plaats van bestemming herkende de aangever de motorfiets als zijn eigendom en liet dit ook aan de agenten weten. Die kwamen hierop tevoorschijn en de vijf mannen die betrokken waren bij de verkoop van de motor stoven alle kanten op, vermoedelijk omdat zij in de gaten hadden wat er ging gebeuren. Na een korte achtervolging konden de agenten twee verdachten aanhouden in de Kastanjelaan en de Acaciahof. Dit betroffen jongens van 15 en 18 jaar oud, zij zijn afkomstig uit Bergen op Zoom en ze worden verdacht van heling van het voertuig.

De twee zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar zitten zij nu nog vast. Ze zullen vandaag verder gehoord worden over hun betrokkenheid bij de zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De motor is door de politie in beslag genomen. Hij is door een takelbedrijf meegenomen naar een plaats waar hij door specialisten van de politie technisch onderzocht zal worden. Dan kan worden vastgesteld of de motor inderdaad van de aangever is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: