woensdag, 20. juli 2016 - 10:32 Update: 20-07-2016 16:40

Vroomshoop opnieuw gebukt onder vliegenplaag

Vroomshoop gebukt onder vliegenplaag
Foto: fbf
Vroomshoop

Bewoners van de Prinsenkamp en omliggende straten in Vroomshoop worden op dit moment geteisterd door een vliegenplaag. De gemeente hangt vanmiddag vliegenvangzakken op en doet samen met ongediertebestrijding onderzoek in de buurt.

Mede door de zachte winter is de vliegenpopulatie niet natuurlijk afgestorven. Hierdoor zijn er in Vroomshoop meer vliegen dan normaal. Wethouder Engberts: “Maar de problemen rond de Prinsenkamp zijn wel heel extreem. Als bewoners zelf een idee hebben wat de oorzaak kan zijn, roep ik hen op om zich bij de gemeente te melden. We willen dit probleem gezamenlijk zo snel mogelijk oplossen.”

Vliegenvangzakken

Vanmiddag hangen medewerkers van de gemeente vliegenvangzakken op aan de lantarenpalen. In de zakken zit een gist dat bij zonneschijn een geur afgeeft waar de vliegen op afkomen. De vliegen kunnen via een trechter wel in de zak vliegen maar er niet meer uit. Door de hoge plek hangen de zaken vol in de zon en kunnen kinderen er niet bij. Per zak kunnen 20.000 vliegen gevangen worden. De verwachting is dat het op korte termijn merkbaar is dat er minder vliegen zijn. Het blijft echter zaak ook de oorzaak van het probleem te achterhalen en weg te nemen.

Ongediertebestrijding

Gezien het type vlieg dat dit jaar veel voorkomt (vleesvlieg), moet ergens in de buurt een voedingsbron zijn. Medewerkers van de gemeente hebben inmiddels geruime tijd onderzoek in de buurt gedaan om eventuele voedingsbronnen te lokaliseren en te verwijderen. Tot op heden zonder succes. Daarom is nu een ongedierte specialist ingeschakeld. Als inwoners zelf een idee hebben over de oorzaak van de vliegenplaag, roept de gemeente hen op zich te melden.

Controles

Vorig jaar had dezelfde buurt ook overlast door vliegen. Dat bleek destijds veroorzaakt te worden door een recycling bedrijf in de wijk. Het bedrijf heeft toen gelijk maatregelen genomen. Sindsdien worden ze frequent bezocht door de gemeente en lijkt het niet meer de oorzaak van het vliegenprobleem te zijn.

Categorie:
Provincie: