zaterdag, 23. juli 2016 - 11:43

Bestuurder scootmobiel (82) overleden na aanrijding

Bestuurder scootmobiel (82) overleden na aanrijding
Foto: Archief MV
Noordwijk

Een 82-jarige man uit Noordwijk is vrijdagavond 22 juli in het ziekenhuis overleden nadat hij op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk met zijn scootmobiel in aanrijding kwam met een personenauto.

De hulpdiensten kregen omstreeks 14.45 uur de melding dat er op de Nieuwe Zeeweg een aanrijding tussen een scootmobiel en een personenauto had plaatsgevonden. De bestuurder van de scootmobiel was daarbij gewond geraakt. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis. Daar verslechterde plotseling zijn toestand en kwam hij aan het begin van de avond te overlijden. 

De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse van de politie deed ter plaatse onderzoek. Hoewel het onderzoek nog niet volledig is afgerond, heeft de Noordwijker vermoedelijk geen voorrang verleend aan de bestuurder van de personenauto op het moment dat hij met zijn scootmobiel de Nieuwe Zeeweg over  wilde steken. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. 

De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Hillegom, heeft een verklaring afgelegd en is inmiddels op de hoogte gebracht van het overlijden van de man op de scootmobiel. De auto en de scootmobiel zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: