dinsdag, 26. juli 2016 - 11:01

Veel schade bij plofkraak in Axel

Veel schade bij plofkraak in Axel
Foto: Archief FBF
Axel

Afgelopen nacht is een geldautomaat in een supermarkt aan het Szydlowskiplein in Axel vernield tijdens een plofkraak. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Omstreeks 02.28 uur krijgt de meldkamer een inbraakalarm door van een supermarkt aan het Szydlowskiplein. Agenten die als eerste ter plaatse komen zien dat een raam van de winkel is vernield waardoor de dieven naar binnen zijn gegaan. Omdat het vermoeden bestaat dat het om een plofkraak gaat en er mogelijk explosieven gebruikt zijn, worden explosievenexperts opgeroepen om de zaak te onderzoeken voordat anderen het pand betreden. Nadat het sein veilig is afgegeven is het winkel door agenten doorzocht.

Onderzoek

Tot op heden is nog weinig bekend over de daders en gebruikte voertuigen. Ook is nog onduidelijk hoeveel geld is meegenomen. De dieven zullen echter weinig plezier hebben van hun buit, aangezien door de ontploffing het inktpatroon in de geldautomaat is afgegaan. Hierdoor is het gestolen geld besmeurd met inkt en waardeloos geworden. Vermoedelijk gaat het om drie daders, gekleed in donkere kleding. Deze zaak vertoont overeenkomst met de plofkraak op een geldautomaat bij een supermarkt in Hulst op 8 juli jl. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat deze verdachten in een donkere auto hebben gereden met een gestolen kentekenplaat. Eerder is de plaat weggenomen van een voertuig in de omgeving van Hulst. De recherche zoekt uit of de daders op dezelfde manier hebben gehandeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):