vrijdag, 29. juli 2016 - 10:45 Update: 29-07-2016 10:49

Deuren kinderdagverblijf op slot na lossen enkel schoten in Rotterdam

Deuren kinderdagverblijf op slot na lossen enkel schoten in Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Donderdagmiddag zijn er in Rotterdam rond 14.30 uur op de Nozemanstraat en op de Tielestraat in Rotterdam door onbekenden schoten gelost. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Deuren kinderdagverblijf op slot

'Niemand raakte gewond. Eén of meerdere verdachten vluchtten vervolgens vermoedelijk met een auto weg', aldus de politie. Getuigen meldden bij de politie dat een manspersoon schoten loste op de Nozemanstraat. Uit voorzorg werd het nabijgelegen kinderdagverblijf gesloten en werden de kinderen binnengehouden. 

De ouders van de kinderen zijn door de leiding in kennis gesteld over het incident. Zij konden hun kinderen rond 16.00 uur weer ophalen. Direct na het incident werd de wijk afgegrendeld op zoek naar de verdachte. 

Hierbij werd gebruik gemaakt van politiehonden, agenten te voet en de politiehelikopter. Korte tijd later werd een 22-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit schietincident. De politie zet het onderzoek voort.

Getuigen

Mensen die getuige zijn geweest van het incident en nog niet met de politie hebben gesproken of mensen die anderszins informatie hebben die kan helpen in het onderzoek, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: