vrijdag, 5. augustus 2016 - 9:19 Update: 05-08-2016 9:24

Drie aanhoudingen na melding schoten Sloterdijkweg

Drie aanhoudingen na melding schoten Sloterdijkweg
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie heeft donderdagavond na een achtervolging in Amsterdam 3 mannen in de leeftijd van 23, 24 en 25 jaar oud rond 23.00 uur aangehouden, nadat bij de meldkamer een melding was binnengekomen over schoten op de Sloterdijkweg. 'Bij de zoekactie naar de vluchtauto en de vluchtende inzittenden is een politieheli ingezet', meldt de politie vrijdag.

Achtervolging

'Na de melding negeerde een auto op de Sloterdijkweg een stopteken, waarop een achtervolging ontstond', aldus de politie. Op de Transformatorweg haalde deze auto een snelheid van 100 km/uur. Bij een poging om de auto bij een lage snelheid op de Haarlemmerweg klem te rijden ontstond er lichte schade aan de vluchtauto en de politieauto. Eén van de inzittenden sprong uit de auto en is aangehouden. Er raakte niemand gewond. De auto reed daarna weer weg.

Even later is de vluchtauto leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan de Seineweg. In de omgeving zijn de vermoedelijk overige inzittenden van de vluchtauto aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de vermeende schoten en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. 

De melding die in eerste instantie binnenkwam is door de politie zeer serieus gekomen en maximaal op ingezet. Vooralsnog zijn er geen sporen gevonden van een schietincident, de auto is vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Klachten over inzet politieheli

Op Twitter verschenen diverse opmerkingen over de inzet van de politieheli. Gelet op de melding en de achtervolging die daarna ontstond is de inzet van een politieheli onontbeerlijk voor de opsporing van de verdachten en de veiligheid van de politiemensen en de burgers. 

Vanuit de politieheli is een goed overzicht te geven aan de meldkamer en de politiemensen op straat. De inzet van de politieheli duurt niet langer dan noodzakelijk om de 'overlast' voor de buurt tot een minimum te beperken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: