zaterdag, 6. augustus 2016 - 12:21 Update: 06-08-2016 20:20

Doorrijder (20) na scheppen voetganger meldt zich alsnog

Man (20) meldt zich alsnog na aanrijden voetganger
Foto: Archief EHF
Breda

Een 40-jarige man uit Prinsenbeek is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Leuvenaarstraat nadat hij werd aangereden door een automobilist, een 20-jarige man uit Dongen, die doorreed, maar zich later op de plaats van het ongeval samen met zijn vader en vriendin meldde. 'Hij werd omstreeks 00.05 uur aangehouden', meldt de politie zaterdag.

De hulpdiensten kregen vrijdag 5 augustus 2016 omstreeks 23.25 uur een melding dat een voetganger was aangereden op de Leuvenaarstraat. Het slachtoffer slag ruggelings op het wegdek ter hoogte van het verpleeghuis. Verpleegkundigen van de ambulance en een arts van de traumaheli verleenden eerste hulp. 

Volgens een getuige zou het slachtoffer tijdens het oversteken aangereden zijn door een donkerkleurige auto die vanuit de Nijverheidssingel kwam en met piepende banden zou zijn doorgereden via de Schorsmolenstraat richting de Haagdijk. Het slachtoffer werd met een ambulance, begeleid door de trauma arts,  vervoerd naar het Erasmus ziekenhuis.

Aanhouding

Terwijl de agenten bezig waren met onderzoek op de plek van het ongeval meldde zich de automobilist, een 20-jarige man uit Dongen in bijzijn van zijn ouders en vriendin. 

Hij werd aangehouden op de verdenking van schuld aan een verkeersongeval waarbij lichamelijk letsel werd veroorzaakt. De auto werd op zijn aanwijzing in het Heuvelkwartier in Breda aangetroffen en in beslag genomen.  De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: