dinsdag, 9. augustus 2016 - 15:44 Update: 09-08-2016 16:03

Recherche vindt 114 kilo cocaïne op zolder

Recherche vindt 114 kilo cocaïne op zolder
Den Haag

De politie heeft met een aanhouding van een verdachte op donderdagavond 21 juli een grootschalige cocaïnehandel blootgelegd. Dit meldt de politie dinsdag.

Rechercheonderzoek

Het onderzoek richtte zich op een grootschalige handel in en aanwezigheid van cocaïne. Een aantal personen werd daarbij intensief door de politie in de gaten gehouden. Hierbij werd op donderdagavond 21 juli bij een woning in Den Haag gezien dat een tas aan een man in een auto werd overgedragen. De auto reed hierna weg. 

Een surveillance eenheid controleerde daaropvolgend op de Hans Lodeizenstraat de auto van de ontvanger en trof daarbij vijf kilogram cocaïne aan. De verdachte, een 28-jarige inwoner van Utrecht, probeerde nog te vluchten, maar werd vrijwel direct hierna aangehouden door de agenten.

114 kilo cocaïne op zolder

Na de autocontrole doorzocht de recherche twee woningen in Den Haag. In de woning van waaruit de cocaïne werd overgedragen aan de verdachte in de auto vonden rechercheurs op zolder 114 kilogram cocaïne. De verdovende middelen zaten in een koffer en een aantal 'bigshoppers’. In de woning werd de 46-jarige bewoner aangehouden.

In de woning van de leverancier van de cocaïne namen rechercheurs een geldbedrag van 371.000 euro en 19 kilo hasj in beslag. Hier werd de 35-jarige bewoner aangehouden. De 46-jarige en 28-jarige verdachten zitten nog vast. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: