vrijdag, 12. augustus 2016 - 10:02 Update: 12-08-2016 17:06

Schiphol verwacht vandaag recordaantal passagiers

Schiphol verwacht vandaag recordaantal passagiers
Foto: Archief EHF
Schiphol

Vandaag verwacht Schiphol het recordaantal van 222.261 passagiers op de luchthaven. Dit heeft een woordvoerder van Schiphol vrijdag tegenover BlikopNieuws bekendgemaakt.

Recordaantal

'Het gaat om 113.533 passagiers die op Schiphol met het vliegtuig aankomen en om 108.880 passagiers die vanaf Schiphol met het vliegtuig vertrekken. Meer aankomend dus, en dat komt omdat veel mensen terug komen van vakantie', aldus de woordvoerder. Schiphol verwacht voor hele weekend van vrijdag tot en met zondag in totaal 644.754 passagiers. 

Drukste zomer ooit

Het is voor Schiphol de drukste zomer ooit. Voor het eerst in het 100-jarig bestaan van de luchthaven wordt de grens van 200.000 passagiers per dag doorbroken. In de zomervakantie loopt de teller bijna dagelijks op tot 200.000 of meer aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. 

In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op circa 63 miljoen passagiers. 

Schiphol doet er voor én achter de schermen alles aan om reizigers zo soepel mogelijk via Schiphol te laten reizen. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals in de vertrekhallen, bij de securitycontrole en in de Reclaim. 

Reisadvies

Ondanks alle inspanningen moet men rekening houden met topdrukte en wachtrijen bij het inchecken en de security- en paspoortcontrole. Schiphol adviseert reizigers daarom op tijd naar de luchthaven te komen en daarbij de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. 

Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn. Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen, op www.schiphol.nl en via de Schiphol-app.

Categorie:
Provincie: