vrijdag, 12. augustus 2016 - 17:13 Update: 12-08-2016 17:57

Dijsselbloem: 'koopkracht ouderen en uitkeringsgerechtigden moet verbeteren'

Dijsselbloem: 'koopkracht ouderen en uitkeringsgerechtigden moet verbeteren'
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA) heeft na afloop van de ministerraad gezegd dat de koopkracht van ouderen en uitkeringsgerechtigden volgend jaar moet verbeteren.

Dijsselbloem vindt dat deze groepen 'niet op nul mogen blijven staan', omdat het verschil met de werkenden dan te groot wordt. Dit schrijft onder meer de NOS vrijdag. Hoeveel geld er precies nodig is en of die financiële ruimte er is, wil Dijsselbloem niet zeggen. Tegen de NOS: 'Dat gaan we nu uitrekenen en bekijken, en op Prinsjesdag wordt meer bekend.' Naar verwachting is er meer dan 800.000 miljoen euro nodig.

Premier Rutte formuleerde het net even anders op de persconferentie: 'ls voorman van het kabinet druk ik mij nog iets voorzichtiger uit. Zoals ik in mei al heb gezegd is het een streven van het kabinet om de ouderen te compenseren. Het is geen garantie.' Dijsselbloem vindt net zoals D66 dat het niet aanvaardbaar is, dat ouderen onevenredig hard worden getroffen. Dijsselbloem tegen de omroep: 'Daar gaat nu het politieke debat over, de ongelijkheid moet niet verder toenemen. Dat vergt dus een forse reparatie.'