zondag, 14. augustus 2016 - 12:45 Update: 15-08-2016 12:07

Man dreigt agent keel door te snijden na uitschrijven bekeuring

Agent met de dood bedreigd
Foto: Archief FBF.nl
Renesse

Zaterdagavond is een 48-jarige man uit Renesse op de Hogezoom aangehouden nadat hij een agent met de dood bedreigd heeft.

De verdachte is het oneens met de bekeuring die zijn vrouwelijke kompaan krijgt voor het rijden op een gesloten verklaarde weg.

Zware bedreiging

De agent fiets die avond samen met een medewerker van het SUS-team Renesse in het centrum rond om toezicht te houden op het horecagebied. Omstreeks 23.35 uur zien zij een auto de Hogezoom oprijden die tussen 22.00 en 04.00 uur afgesloten is voor het verkeer. Hierop rijdt de biker voorbij de auto en geeft een stopteken richting de bestuurster. Vervolgens krijgt de vrouw te horen dat zij voor haar overtreding een bekeuring krijgt. Terwijl de agent bezig is met het afhandelen van de zaak, stapt de bijrijder ineens uit de auto. Hij wil dat de bekeuring ongedaan wordt gemaakt, anders zal hij de keel van de agent doorsnijden. 

Bekende geweldpleger

Omdat de man door de biker herkend wordt als een bekende geweldpleger wordt direct versterking opgeroepen om hem aan te houden. Dit roept weer veel verbaal geweld en verzet op. Uiteindelijk wordt hij door extra opgeroepen agenten overmeesterd en geboeid overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. De agent doet aangifte van bedreiging en belediging.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: