vrijdag, 19. augustus 2016 - 8:55 Update: 19-08-2016 9:09

TGO-team politie onderzoekt mogelijke liquidatiepoging Eindhoven

TGO-team politie onderzoekt mogelijke liquidatiepoging Eindhoven
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie houdt er rekening mee dat het schietincident van afgelopen dinsdagavond op de St. Petrus Canisiuslaan in Eindhoven, waarbij een 34-jarige man uit Eindhoven zwaargewond raakte, gaat om een liquidatiepoging. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'Het slachtoffer, een bekende van de politie, ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij raakte eerder zwaargewond bij een schietincident in juni vorig jaar in Mierlo-Hout', aldus de politie.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn naar aanleiding van het schietincident een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het TGO bestaat uit zo’n twintig personen.

Uitgebrande auto

Uit het voorlopig onderzoek komt naar voren dat de dader of daders gevlucht zijn in een donkerkleurige BMW. De auto zou aan zijn komen rijden vanuit de Tivolilaan en gevlucht zijn in de richting van de Geldropseweg. Later die avond werd een uitgebrande BMW aangetroffen op de Oude Doornakkersweg in Eindhoven. Of deze auto daadwerkelijk de vluchtauto is wordt onderzocht.

Getuigen

De politie vraagt mensen die iets meer kunnen vertellen over het vluchtvoertuig waarover gesproken wordt of die anderzijds beschikken over informatie die mogelijk verband kan houden met het schietincident om contact op te nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: