woensdag, 24. augustus 2016 - 8:59 Update: 24-08-2016 9:36

Bijna 7000 ambtenaren melden zich aan voor vrije vertrekregeling Belastingdienst

Bijna 7000 ambtenaren melden zich aan voor vrije vertrekregeling Belastingdienst
Foto: EHF
Amsterdam

Bijna een kwart van de belastingambtenaren heeft, in het kader van de grote reorganisatie, aangegeven dat ze weg willen.

Het gaat om zo'n 6900 ambtenaren en dat is veel meer dan de 4800 die de Belastingdienst aanvankelijk voor ogen had. Volgens ambtenarenvakbond NCF lopen complete afdelingen leeg. Dit blijkt uit gegevens die het Financieele Dagblad heeft opgevraagd. De krant schrijft dat daarmee de poging van de Belastingdienst om een uittocht van hoger geschoolde en ervaren medewerkers op cruciale posities te stoppen, is mislukt. Vooral hoger betaalde controleurs en accountants hebben ingetekend om in aanmerking te komen voor een vrijwillige vertrekregeling. Ze krijgen maximaal 75.000 euro mee.

De regeling is voor lager geschoolde ambtenaren een stuk minder aantrekkelijk. Die krijgen te maken met een pensioenskorting en moeten drie jaar lang afzien van een WW-uitkering. Volgens de vakbonden komt de leegloop door reorganisatiemoeheid. Albert van der Smissen tegen de NOS: 'Na vijftien jaar reorganiseren zijn mensen het helemaal zat. Vijftien jaar geleden werkten er nog 42.000 mensen bij de Belastingdienst, straks nog maar 24.000.'