maandag, 29. augustus 2016 - 14:45 Update: 29-08-2016 14:54

10.000,- euro voor gouden tip neergestoken scholier Heerhugowaard

10.000,- euro voor gouden tip neergestoken scholier Heerhugowaard
Foto: Archief EHF
Heerhugowaard

De hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de dader van de steekpartij waarbij een 13-jarige scholier in Heerhugowaard op maandag 30 november 2015 in zijn borst werd gestoken. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Fietsers

In het programma Opsporing Verzocht worden dinsdagavond beelden vertoond van fietsers die mogelijk getuige zijn geweest van het steekincident. De politie vraagt in de uitzending opnieuw aandacht voor het onderzoek in de zaak van de neergestoken 13-jarige scholier.

Middenweg

Het slachtoffer fietste in de middag van 30 november van school naar huis, toen hij uit het niets werd aangevallen door een blanke man. Dit gebeurde op de Middenweg ter hoogte van de bushalte. Hier haalde de onbekende man de jongen in, reed hem klem en stak hem vervolgens neer. De jongen werd in zijn borst gestoken maar overleefde de aanval gelukkig wel.

De politie is nog altijd op zoek naar getuige(n) die mogelijk kunnen helpen bij het vinden van de dader. In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 30 augustus komen daarom fietsers die rond het moment van de aanval langs de plek zijn gereden, herkenbaar in beeld. Zij kunnen belangrijk zijn bij het vinden van de tot nu toe onbekende dader.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 om 20.30 uur. De herhaling is op woensdag 31 augustus om 11.40 uur op NPO 2.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: