dinsdag, 30. augustus 2016 - 14:16

Vrouw (22) zwaargewond na botsing met stadsbus

Vrouw (22) zwaargewond na botsing met stadsbus
Foto: Archief EHF
Harderwijk

Maandagmiddag is een 22-jarige vrouw uit Hierden zwaargewond geraakt toen zij op haar fiets in botsing kwam met een stadsbus op de Newtonweg in Harderwijk.

Het ongeval vond even voor 13.40 uur plaats. De vrouw stak, komend vanaf het Vlierburgpad, de Newtonweg (voorrangsweg) over. Terwijl voor haar van rechts, komende vanaf de rotonde met de Lorentzstraat, net op dat moment een stadsbus naderde over de Newtonweg. De chauffeur kon een botsing niet meer voorkomen en botste tegen de vrouw aan. Hierbij liep ze onder meer zeer ernstig hoofdletsel op

In de bus zaten geen passagiers, wel twee collega’s van de chauffeur die meereden naar het station. De buschauffeurs en diverse andere omstanders schoten meteen te hulp en verleenden eerste hulp. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, inclusief een traumahelikopter met medisch team. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is kritiek.

Diverse omstanders die te hulp schoten worden in contact gebracht met slachtofferhulp in verband met de impact van het ongeval. De Verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: