vrijdag, 2. september 2016 - 8:45 Update: 02-09-2016 8:58

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kent 54,5 miljoen euro toe

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kent 54,5 miljoen euro toe
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 54,5 miljoen euro instandhoudingssubsidie toegekend aan eigenaren van rijksmonumenten. Dit heeft de Rijksdienst bekendgemaakt.

'Alle aanvragen voor gebouwde, groene en archeologische monumenten die aan de criteria van de regeling voldeden, konden worden gehonoreerd. Alleen in de categorie groene monumenten kwamen meer aanvragen binnen dan er budget was waardoor we 24 aanvragen om die reden moesten afwijzen', aldus de Rijksdienst.

1114 aanvragen ingediend

Dit jaar zijn 1114 aanvragen ingediend waarvan er 900 zijn gehonoreerd. Ruim 200 aanvragen vielen buiten de reikwijdte van de regeling of waren onvoldoende onderbouwd. Alle beschikkingen zijn verzonden voor de wettelijke beslisdatum van 1 september.

Cees van 't Veen, algemeen directeur van de Rijksdienst: 'Bijna alle goedgekeurde aanvragen konden gehonoreerd worden en dat voor het tweede jaar op rij. Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van een aantal jaren geleden.'

Het Rijk draagt maximaal 50% bij aan de uitvoering van een zesjarig instandhoudingsplan. De rest betaalt de eigenaar zelf. De subsidieaanvragen voor 2017 kunnen tussen 1 februari en 31 maart 2017 worden ingediend.

Categorie:
Provincie: