vrijdag, 2. september 2016 - 17:08 Update: 02-09-2016 17:16

85-jarige jaagt insluipers weg met persoonsalarmering

85-jarige jaagt insluipers weg met persoonsalarmering
Foto: Archief MV
Tubbergen

“Heeft u even vijf minuten tijd? Ik wil met u praten!” vroeg een onbekende knappe vrouw die opeens donderdagavond 2 september bij een 85-jarige alleenstaande vrouw aan de Uelserweg in Tubbergen in haar woonkamer stond. De bejaarde vrouw keek op dat moment rustig televisie maar had meteen door dat er iets niet pluis was. Ze liep naar de onbekende vrouw, ongeveer 40 jaar, donkere haren en een Oost-Europees uiterlijk toe en zei tegen haar: “Hier ben ik niet van gediend d’ruut!”

De oude vrouw zag opeens ook een jongeman in de stoel in haar serre zitten. Hij vroeg aan haar of ze met hem wilde praten in verband met een werkstuk voor school. De vrouw zei nogmaals dat ze moesten vertrekken en hoorde ondertussen een deur klapperen. Ze kreeg de indruk dat er nog meer mensen in haar woning waren. Toen ze dit aan de man en vrouw vroeg antwoordde de vrouw negatief. De 85-jarige liep naar haar bijkeuken en zag daar nog een paar personen staan.

De vrouw krijgt hulp van de wijkverpleegkundige en draagt een persoonlijk alarm om haar pols.  Ze heeft toen de knop van haar persoonsalarmering ingedrukt en tegen de ongenode gasten gezegd dat de politie er zo kan zijn.  Hierop renden de 4 a 5 personen haar woning uit, stapten in hun auto en reden met open kofferbank weg in de richting van het centrum van Tubbergen. De politie stelt een onderzoek in naar deze insluiping. Doordat de vrouw zo daadkrachtig heeft opgetreden heeft ze voorkomen dat er goederen uit haar woning werden weggenomen.

De politie verzoekt getuigen die meer weten over deze insluiping of in de omgeving van de Uelserweg in Tubbergen verdachte personen hebben gezien op donderdagavond 1 september om 20.35 uur om contact op te nemen

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: