maandag, 5. september 2016 - 8:42 Update: 05-09-2016 10:41

Meisjes zorgen ervoor dat gestrande jongens van eilandje worden gered

Meisjes zorgen ervoor dat gestrande jongens van eilandje worden gered
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Twee zusjes uit Tilburg van 14 en 17 jaar hebben er zondagavond voor gezorgd dat twee jongens die op het eilandje bij IJburg bij Amsterdam vastzaten, gered konden worden. Dit meldt onder meer de lokale zender AT5.

De twee jongens van van 10 en 11 jaar oud waren met hun bootje gaan varen, maar waren door de harde wind hun bootje kwijtgeraakt en waren vast komen te zitten op een eilandje vlak voor het strand van IJburg. Ze probeerden  te zwemmen, maar durfden dat uiteindelijk toch niet. Een van de jongens in de media: 'We zaten op een bootje, gingen spelen en toen dreef het bootje weg en zaten we op een eiland. We gingen om hulp roepen, en toen werden we gevonden.'

Veerle en Sterre Dijcks die een dagje met hun ouders naar het stadstrand van Amsterdam waren geweest, ontdekken even na zeven uur de twee jongens op het eilandje. De jongens stonden te zwaaien en riepen om hulp. De zussen tegen AT5: 'Mijn zus en ik maakten een wandeling hier en toen zagen we die jongens, die vastzaten op een eilandje omdat ze hun boot waren verloren.' De meisjes begrepen al gauw dat de jongens in paniek waren. Ze schakelden hulp in en  bleven ondertussen in de buurt van het water en riepen naar de jongens dat de politie eraan kwam.

De hulpdiensten hebben de jongens, die licht onderkoeld waren, van het eilandje gehaald en met dekens opgewarmd. Ook werden zij medisch nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: