woensdag, 7. september 2016 - 10:45 Update: 07-09-2016 10:46

Dominee roept moslims op om geld te offeren in plaats van een dier

Dominee roept moslims op om geld te offeren in plaats van een dier
Foto: Comité Dierennoodhulp
Amsterdam

Aanstaande zondag 11 september wordt door moslims het offerfeest gevierd waar rond de 56.000 schapen, geiten en runderen in ons land voor gedood worden.

Dominee Hans Bouma en zes dierenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al wat leeft, Een Dier een Vriend EDEV, Dier en Recht, Stop Dierenleed Nederland en Dierbewustleven) vragen aan moslims, door middel van een videoboodschap (zowel in het Nederlands, Arabisch  als in Turks en Engels) op You Tube, om op het offerfeest in plaats van een dier te slachten geld te offeren.

Volgens Bouma en de dierenorganisaties kunnen mensen en ook dieren in nood voorzien worden van plantaardig voedsel en hulpgoederen en hoeven geen onschuldige dieren worden gedood. ''Wanneer moslims in Nederland al een schaap of een geit hebben besteld, wordt hun in overweging gegeven het leven van dit dier te sparen.'' De dierenorganisaties bieden aan om het schaap of de geit op hun kosten op te vangen en te herplaatsen op een plek waar het oud kan worden en een goed leven krijgt.

Dominee Hans Bouma en de dierenorganisaties voegen in hun bericht toe niets tegen moslims of tegen religies in het algemeen te hebben, maar wel tegen het doden van dieren om Allah of welke God dan ook te eren. 

Categorie:
Provincie: