zaterdag, 10. september 2016 - 13:37 Update: 10-09-2016 17:05

Fotomodel Doutzen Kroes komt uit op postzegel

Fotomodel Doutzen Kroes komt uit op postzegel
Foto: PostNL
Hoofddorp

PostNL brengt maandag 12 september een postzegelvel uit met daarop tien foto’s van Nederlands beroemdste fotomodel Doutzen Kroes. Speciaal voor deze postzegels ‘doutzen, mode & muze’ verzorgde topfotograaf Anton Corbijn de fotografie.

Doutzen is zeer vereerd met een eigen postzegelvel, met daarop tien verschillende zwart-wit foto’s van haar. “Normaal zie ik mijn foto’s altijd in tijdschriften en op posters. Aan foto’s op postzegelformaat worden andere eisen gesteld om deze krachtig te laten overkomen. Anton Corbijn is daar perfect in geslaagd. Daarom zijn de foto’s op de postzegels sfeervol en vol emotie. Het was een eer om met hem te werken.” 

Terug naar de essentie

Op de tien foto’s van Anton staat Doutzen met verschillende uitsnedes: van close-ups, half- en driekwartbeelden tot een totaalbeeld op één van de tien postzegels. Corbijn wilde dat Nederlands boegbeeld op modegebied op al deze foto’s echt zichzelf kon zijn. Hiervoor zijn Doutzen, Anton en grafisch ontwerper Julius Vermeulen in de studio aan de slag gegaan. Resultaat is een postzegelvel, waarvan Anton vindt dat Doutzen zo naturel en zo puur mogelijk staat gefotografeerd. ‘Terug naar de essentie’, zoals hij dat noemt. 
Verder wordt in de vormgeving met blauwe cirkels op een speelse manier naar de verschillende variaties van het thema mode verwezen. 

Categorie:
Provincie: