zaterdag, 10. september 2016 - 20:45 Update: 11-09-2016 20:41

Gemeente verwijdert nest van reuzenwespen

Wespen vallen fietsers aan in het Drentse Hollandscheveld
Foto: fbf
Hollandscheveld

In de Drentse Hollandscheveld zijn zaterdag vier mensen onwel geworden na een wespensteek.

Fietsers werden door de wespen aangevallen en gestoken tussen Hollandscheveld en Elim. De veiligheidsregio zette vier ambulances in om de mensen te helpen.

Tegenover Omroep Drenthe zegt een van de slachtoffers: "Wij fietsten hier langs en toen kwamen er opeens wespen uit het bos en die vielen ons zo aan. Het waren van die heel dikke wespen. Ik werd achterop mijn hoofd gestoken en mijn vrouw ook. Mijn vrouw ging ondersteboven met de fiets. Toen ik op mijn achterhoofd voelde zaten daar dikke wespen. Ik voel de pijn nog."

Vermoedelijk gaat het om de zogenoemde hoornaar wesp die de mensen heeft aangevallen. De hoornaar kan 3,5 centimeter groot worden. De steek van de wesp is een stuk gemener dan die van de gewone wesp.

De gemeente Hoogeveen heeft het fietspad afgesloten. Waarom de wespen zo agressief reageerden is gissen. 

Update

Een woordvoerder van de gemeente Drenthe heeft tegenover RTV Drenthe laten weten dat een gespecialiseerd bedrijf zondagochtend een nest hoornaars heeft verwijderd. De hoornaars zijn gedood. Het nest werd gevonden in een holle boom vlak langs het fietspad tussen Elim en Hollandscheveld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: