zondag, 11. september 2016 - 10:42 Update: 11-09-2016 11:03

Politie zondag druk met steekincidenten in Drachten, Schiedam en Eindhoven

Politie zondag druk met steekincidenten in Drachten, Schiedam en Eindhoven
Foto: Politie
Schiedam

Zondagochten heeft zich al op drie plaatsen een steekincident voorgedaan. Het begon al vroeg in Schiedam. Daarraakte rond 04.00 uur in een caf'aan het Broersveld een man zwaargewond.

Na onenigheid stak had een medebezoeker hem in zijn nek gestoken. Rond 04.00 belden medewerkers van de horecagelegenheid de politie dat zij een bezoeker hadden opgevangen met een flinke verwonding in zijn nek. Omstanders verklaarden dat de dader en het 39-jarige Poolse slachtoffer woorden hadden, waarna de verdachte had toegestoken. Hevig bloedend was het slachtoffer door het personeel opgevangen. Dat waarschuwde de hulpdiensten. De dader, een negroïde man met een wit overhemd en lichte spijkerbroek, ontvluchtte de zaak.
Agenten verleenden eerste hulp aan het slachtoffer tot de ambulance kwam, terwijl collega’s direct de omgeving uitkamden. De verdachte werd echter niet aangetroffen.

Drachten

In drachten was het in de nacht van zaterdag op zondag ook raak. Daar heeft de politie drie inwoners van Drachten aangehouden (29, 30 en 45 jaar). Het drietal had ruzie gehad, waarbij ook was gestoken. Volgens de 45-jarige man hadden de twee andere mannen bij zijn woning aangebeld. Toen hij de deur opende, werd hij direct met een steen op het hoofd geslagen. De man bedacht zich niet en pakte een mes. Daarmee stak hij de 30-jarige man in de zij. Daarop gingen de 29- en 30-jarige er vandoor. De gealarmeerde politie trof de 45-jarige aan in zijn tuin met een hoofdwond. Hij is behandeld door ambulancepersoneel en daarna aangehouden en ingesloten. In het ziekenhuis troffen agenten de andere twee mannen aan. De 29-jarige is direct aangehouden en ingesloten. De 30-jarige moest voor observatie in het ziekenhuis blijven, maar is ook aangehouden. De steen en het mes zijn in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is. 

Eindhoven

En ook in Eindhoven was de politie druk met een steekpartij. Daar arresteerde politie drie verdachten in een tijdelijke woonvoorziening aan de Vijfkamplaan, na een melding van een steekpartij.  Daarbij raakte een man uit Polen (leeftijd onbekend) gewond. Rond 0.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er in het pand iemand gewond was geraakt bij een vechtpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen, was er sprake van een onoverzichtelijke situatie. Er waren zo’n vijftien mensen in de woonvoorziening en één van hen bleek verwondingen te hebben. Hij is met enkele steekwonden en oppervlakkige snij- en prikwonden door de ambulance naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De man is niet levensgevaarlijk gewond geraakt. Tijdens hun werk werden de agenten belemmerd door de aanwezige mensen die erg vervelend waren. Een groot deel van hen was onder invloed van alcohol. Er zijn rond 3.45 uur in het pand drie mannen uit Polen (26, 42 en 49 jaar oud) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Zij zitten nog vast voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.