zondag, 11. september 2016 - 17:55 Update: 11-09-2016 18:20

Politie klaar om roofvogels in te zetten tegen vijandige drones

Politie klaar om roofvogels in te zetten tegen vijandige drones
Foto: Screenshot YouTube/Politie
Rotterdam

Zondag heeft de politie bekendgemaakt op elk moment speciaal getrainde roofvogels in te kunnen zetten wanneer er gevaar dreigt door vijandige drones, zo weet de NOS.

De politie kondigde begin dit jaar al aan bezig te zijn om te kijken naar de mogelijkheid om roofvogels te trainen en in te zetten voor het onderscheppen van vijandige drones bij grote evenementen waarbij ook hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. 

'Eigen' zeearenden nog in opleiding

De speciaal hiervoor getrainde zeearenden worden nu nog door een ingehuurd bedrijf ingezet maar intussen wordt een aantal door de politie aangekochte jonge zeearenden van 4 maanden oud klaargestoomd om wanneer zij ongeveer een jaar oud zijn door de politie zelf door het hele land te kunnen worden ingezet.

Vangnet 

Het vinden van de 'bestuurder' van een ongewenste drone is niet altijd even makkelijk. Daarom kijkt de politie behalve naar elektronische oplossingen zoals het overnemen van een besturingssysteem, ook naar 'fysieke' mogelijkheden om ongewenst dronegebruik tegen te gaan. Het inzetten van een vangnet is daar een voorbeeld van, maar ook de mogelijkheid om daarvoor een speciaal getrainde roofvogel te gebruiken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: