vrijdag, 16. september 2016 - 17:29 Update: 16-09-2016 17:53

Gewapende overval op geldtransport in Amsterdam

Gewapende overval op geldtransport in Amsterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam/Slotermeer

De politie is vrijdag een klopjacht begonnen in Amsterdam na een gewapende overval op een geldtransportwagen die bij het winkelcentrum op Plein '40-'45 stond in Slotermeer. Hierbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet, zo meldt de politie vrijdagmiddag.

Gewapend

Getuigen zouden melding hebben gemaakt dat de overvaller met een pistool gewapend was en hiermee ook heeft gedreigd richting de geldloper. Het signalement van de verdachte is een jonge man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, die mogelijk een blauwe plastic tas bij zich draagt. De bewapende man vluchtte achterop een motorscooter die door een tweede persoon werd bestuurd.

Motorscooter

In de Dirk Bonsstraat, die vlakbij de plaats van de overval ligt, heeft de politie een afzetting gemaakt rond een aangetroffen motorscooter. Mogelijk gaat het hier om de scooter die door de twee overvallers is gebruikt. De politie is een sporenonderzoek gestart en heeft een tent over de scooter geplaatst om mogelijke sporen veilig te stellen. Het is nog niet bekend of er bij de overval geld is buitgemaakt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: