woensdag, 21. september 2016 - 8:58 Update: 21-09-2016 9:28

Man die 13-jarig meisje van camping weglokte voor de rechter

Man die 13-jarig meisje van camping weglokte voor de rechter
Foto: Archief EHF
Koudekerk aan den Rijn

Danny D. (42) uit Koudekerk aan de Rijn staat woensdag voor de rechter voor het misbruik van de 14-jarige Lisa uit Spijkenisse.

Voor de behandeling van de zaak heeft justitie drie dagen (21,22 en 23 september) uitgetrokken. In juli 2015 was Lisa vijf dagen vermist. Ze zou toen door Danny D. verschillende keren misbruikt zijn. Dit schrijft onder meer Omroep West woensdag.

In juli 2015 was Lisa met haar ouders op vakantie op een bungalowpark in Nieuw-Millingen in Gelderland. Het lukt D. om Lisa naar zijn huis in Koudekerk aan de Rijn te lokken, waar hij de toen 13-jarige tiener meerdere keren misbruikt zou hebben. In die vijf dagen bezocht Lisa samen met Danny D. ook Spijkenisse en Alphen aan den Rijn. Ze werd op 27 juli teruggevonden door de politie. Ze was ontsnapt en zat in een lijnbus naar Leiden.

D. en Lisa zouden elkaar via een chatwebsite hebben leren kennen. D. zou zich hebben voorgedaan als twintiger, Lisa is mogelijk niet het enige slachtoffer dat D. gemaakt heeft. Hij wordt ook verdacht van misbruik van een tweede meisje. Na onderzoek bleek dat D. nog zestien tienermeisjes verleid zou hebben via dezelfde chatsite waar hij Lisa ontmoette.

Categorie:
Provincie: