woensdag, 21. september 2016 - 21:27 Update: 21-09-2016 21:38

Springpaardenfonds koopt eigen springpaard Zenith terug op veiling voor 8,5 ton

Springpaardenfonds koopt eigen springpaard Zenith terug op veiling voor 8,5 ton
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Pesse

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft vandaag via een internetveiling haar zes resterende paarden te koop aangeboden. Vier paarden zijn verkocht, waarvan Aquila SFN naar een gerenommeerde Franse ruiter gaat.

De directie van het SFN heeft in het belang van de aandeelhouders besloten om op SFN Zenith N.O.P. het laatste bod van € 850.000,-- te plaatsen. Daarmee heeft het SFN dit paard teruggekocht. 

Dit omdat de directie vaststelt, dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming is met de uitgebrachte biedingen. De komende tijd zal de directie zich richten op een onderhandse verkoop van SFN Zenith N.O.P. 

Ferrari SFN werd verkocht aan een bekende Belgische springstal. Djumpsina SFN verhuist naar Jos Lansink. De schimmel Eloma's Blue SFN, die onder Wout-Jan van der Schans tot zeer aansprekende prestaties kwam, is door de opvolger van het SFN, SFN II, aangekocht. Wout-Jan zal Eloma's Blue SFN blijven uitbrengen. De vier paarden brachten gezamenlijk inclusief opgeld en BTW € 1.365.000,-- op.

Tijdens de veiling bleek er van Nederlandse zijde weinig of geen belangstelling te bestaan om paarden van dit uitzonderlijk hoge niveau voor de springsport te behouden. 

Daarmee wordt nogmaals het belang van een instelling als het Springpaarden Fonds Nederland onderstreept. Wij zijn onze aandeelhouders des te meer erkentelijk voor de steun die zij de afgelopen jaren aan de Nederlandse springsport hebben willen geven.

Categorie:
Provincie: