zondag, 25. september 2016 - 16:12

Onderzoek naar schietincident, verdachte aangehouden

Onderzoek naar schietincident, verdachte aangehouden
Foto: Archief foto
Bergen op Zoom

Op het politiebureau in Bergen op Zoom meldden zich zondagmorgen drie mannen die zeiden zojuist beschoten te zijn. Direct is een onderzoek gestart door de politie.

Het schietincident zou even na 07.00 uur hebben plaatsgevonden op de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Geen van de mannen was gewond en ook de auto waarin zij reden was niet beschadigd. De schutter zou een bekende zijn van de mannen. De mannen waren enorm geschrokken van het gebeuren en waren na het incident direct naar het politiebureau gereden.

Door medewerkers van Forensische Opsporing is een onderzoek gestart op de plek waar de mannen aangaven dat er geschoten was. Er werden sporen aangetroffen die erop duidden dat het incident inderdaad had plaatsgevonden. De verdachte was inmiddels bekend, dus het was zaak om hem te vinden. Een arrestatieteam is opgeroepen en zij zijn op zoek gegaan naar de, mogelijk gewapende, verdachte, een man van 38 uit Bergen op Zoom. 

Aangehouden

Omstreeks 13.30 uur vanmiddag reden de auto’s van het arrestatieteam achter de auto waarin de verdachte zat. De verdachte kreeg dit op de Marconilaan in Bergen op Zoom in de gaten en probeerde er nog vandoor te gaan, maar dit lukte hem niet meer. Twee auto’s van het arrestatieteam hebben de verdachte tot stoppen gedwongen door tegen zijn auto aan te rijden. De verdachte kon toen geen kant meer op. Hij is aangehouden door verschillende gemaskerde leden van het arrestatieteam en overgebracht naar het politiecellencomplex waar hij op een later tijdstip gehoord gaat worden door rechercheurs. Door agenten is huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: