zondag, 25. september 2016 - 20:54 Update: 26-09-2016 8:29

Vader levert ontsnapte geboeide zoon af op politiebureau

Vader levert ontsnapte geboeide zoon af op politiebureau
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Renesse

Een vader heeft zijn zoon die eerder aan de politie was ontsnapt afgeleverd op het politiebureau.

Zaterdagnacht overtrad de jongen dat verbod. Enige tijd geleden was tegen een 18-jarige jongen uit de Renesse door de burgemeester van Schouwen-Duiveland een gebiedsverbod uitgevaardigd vanwege overlastgevend gedrag.

Hij werd om ongeveer 03.30 uur op de Zeeanemoonweg aangehouden door agenten die in Renesse dienst deden. Zij boeiden de jongeman en zetten hem achterin hun onopvallende dienstvoertuig. De jongen zag echter kans om uit de auto te ontsnappen en is, met zijn boeien nog om, weggevlucht. Hij is niet meer teruggevonden door de agenten.

Verdachte meldt zich op bureau

In het gezelschap van zijn vader heeft de jongeman die het gebiedsverbod had overtreden, hiervoor was aangehouden en vervolgens was ontsnapt uit een politieauto, zich gemeld op het politiebureau. De jongen had zijn handboeien nog om. Hij had zich vannacht verstopt voor de politie en was buiten in slaap gevallen. Toen hij vanmorgen thuis kwam met de handboeien om, heeft zijn vader hem afgeleverd op het politiebureau. De jongen is gehoord over zijn overtreding en is weer huiswaarts gestuurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: