maandag, 26. september 2016 - 11:43 Update: 26-09-2016 12:10

Nederlander vast om verstoren gebed boeddhistische monniken

Nederlander vast om verstoren gebed boeddhistische monniken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

In Myanmar is een Nederlandse toerist opgepakt omdat hij de stekker uit een geluidsinstalatie zou hebben getrokken tijdens een gebedspreek van boeddhistische monniken.

De Nederlandse toerist deed dat omdat hij zich ernstig stoorde aan het kabaal dat vrij kwam, zo meldt RTL-nieuws.

De man is samen met zijn vriendin op wereldreis. In zijn hotel in Mandalay werd de man vrijdagavond 'gek' van het lawaai dat uit een luidspreker kwam vlak bij het hotel. Daar was een boeddhistische viering aan de gang. Hij besloot de stekker van de geluidsinstallatie uit het stopcontact te trekken en dat werkte! Maar waar de man niet op had gerekend was dat de menigte woedend reageerde en het leger binnen de korte tijd voor het hotel op de stoep stond. De man en zijn vrouw werden meegenomen.

Volgens de BBC wordt de man aangeklaagd voor het beledigen van religieuze gevoelens en gewoontes. Als de rechter hem schuldig acht, dan kan hem twee jaar celstraf boven zijn hoofd hangen. Vandaag moet de Nederlander al terecht staan.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt aan RTL-nieuws dat er een Nederlander is opgepakt. Het ministerie staat nauw in contact met de familie en de lokale autoriteiten.

Categorie:
Provincie: