woensdag, 28. september 2016 - 21:37 Update: 28-09-2016 21:40

Speciale instapzones op perron moet sneller instappen makkelijker maken

Speciale instapzones op perron moet sneller instappen makkelijker maken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

ProRail en NS bieden innovaties om reizigers te bewegen op andere plaatsen in te stappen dan direct bij de trappen om zo de drukte bij de treindeuren beter te spreiden en het instappen te versnellen. Dit meldt ProRail woensdag.

Meer treinverkeer

ProRail maakt steeds meer treinverkeer mogelijk. Wanneer er meer treinen op een traject gaan rijden dan is het nog belangrijker dat een trein na een stop meteen kan doorrijden. De volgende trein zit er al snel achter. 

Eind 2017 gaan er meer treinen rijden op de drukke spoorlijn tussen Amsterdam en Eindhoven. Op deze zogenoemde A2 corridor doet ProRail samen met NS verschillende proeven om reizigers gemakkelijker in te laten stappen.

Instaphulp

Er is bijvoorbeeld een proef gedaan met een Intelligent Platform Bar. Een scherm boven het perron waarop je bij aankomst van de trein ziet waar de deuren zijn en hoe lang de trein is. Maar ook hebben we bijvoorbeeld perrontelevisie Rail TV ontwikkeld, om mensen naar rustigere plaatsen te lokken.

Instapzones op perron

Een andere proef wordt gedaan op de sprinterstations op het traject Geldermalsen-Utrecht Lunetten. Op die stations worden op de perrons speciale instapzones aangegeven. Als je daar staat, zit je snel in de trein. ProRail en NS verdelen de perrons in verschillende duidelijk gemarkeerde vlakken.

Categorie:
Provincie: