zaterdag, 1. oktober 2016 - 16:32 Update: 01-10-2016 16:36

Man haalt kluis uit struiken en tilt deze in auto

Man haalt kluis uit struiken en tilt deze in auto
Foto: fbf archief
Olst

Vanwege een oplettende getuige heeft de politie vrijdagochtend op de afrit Twello van de A1 in Wilp een 36-jarige Utrechter kunnen aanhouden die verdacht wordt van diefstal of heling van een kluis. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Struiken

Een getuige zag dat een man op de Averbergen in Olst zich opvallend gedroeg bij struiken langs de weg. De man liep weg maar kwam korte tijd later terug met een auto. De getuige zag dat de man een kluis uit de struiken haalde en die in de kofferbak van zijn auto zette. De getuige noteerde het kenteken en waarschuwde de politie

Kluis in kofferbak

Door meerdere eenheden werd naar de auto uitgekeken. Even later zagen agenten de auto rijden over de A1 in de richting van Apeldoorn. Ter hoogte van de afslag Twello kon de bestuurder naar de afrit gedirigeerd worden. De kluis werd in de kofferbak aangetroffen. 

Aangehouden

De bestuurder, een 36-jarige Utrechter, kon geen goede verklaring geven over de kluis. Daarop is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie onderzoekt waar de kluis vandaan komt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):