maandag, 3. oktober 2016 - 11:08

Koninklijke Marechaussee stuit op 100.000 euro in bagage Schiphol

Koninklijke Marechaussee stuit op 100.000 euro in bagage Schiphol
Foto: Politie
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vorige week vrijdag 2 Servische vrouwen en 1 Montenegrijnse man aangehouden als verdachten van witwassen.

Bij de controle na aankomst op Schiphol vanuit Belgrado werd in hun bagage ruim 100.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven.

Controle

Marechaussees controleerden bij de inreis de 21 en 23 jarige vrouwen en de 31 jarige man. Hierbij kwam al snel naar voren dat het drietal grote geldbedragen bij zich had. Na onderzoek van hun reisbagage door de Douane werd het geld, verdeeld over drie koffers, aangetroffen. Ook droeg de man en een van de vrouwen een duur horloge met een gezamenlijke waarde van 54.000 euro.

Aanhouding

Op vragen over de herkomst van het geld konden ze geen goede verklaring geven. Hierop zijn zij aangehouden als verdachten van witwassen. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De verdachten zijn gisteren voor de Rechter-commissaris geleid die oordeelde dat zij nog langer vast moeten blijven zitten. Het Samenwerkingsverband Liquide middelen (SVLM) onderzoekt deze zaak verder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: