maandag, 3. oktober 2016 - 18:10 Update: 04-10-2016 8:33

Opnieuw gewonden tijdens ontgroening in Amsterdam

Amsterdam

Niet alleen in Groningen en Utrecht zijn studenten tijdens hun ontgroening gewond geraakt. Nu ook afgelopen weekend raakte tijdens een ontgroening in Amsterdam studenten gewond.

Het Amsterdamsch Studenten Corps (ASC) heeft daarom interne straffen uitgedeeld, meldt de NOS.

De aanstaande dispuutsleden raakte gewond toen ze onder meer in de gracht moesten springen of slapen tussen het afval. Drie mensen werden naar een ziekenhuis gebracht. Drie weken later ligt nog steeds een van hen in het ziekenhuis met darm infectie. Een ander aspirant-lid kampte met een zware longontsteking en een ander had een verstuikte enkel aan zijn of haar ontgroening overgehouden.

Volgens rector Boris Bekkering heeft het dispuut de regels geschonden en er zijn inmiddels maatregelen getroffen. Daarnaast is overleg of men niet het hele dispuut moet schorsen. Er is al wel een straf gegeven, namelijk dat het dispuut volgend jaar minder leden mag aannemen. ,,Dit raakt hen hard, omdat het de continuïteit van het dispuut kan aantasten'', aldus de rector tegen NOS. Eerder waren er al incidenten binnen het Groningse studentencorps Vindicat en studentenvereniging Veritas in Utrecht.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):