dinsdag, 4. oktober 2016 - 15:39

Grote zorgen OV-sector over omvormen ProRail

Grote zorgen OV-sector over omvormen ProRail
Utrecht

OV-organisaties maken zich grote zorgen over het kabinetsvoornemen om ProRail een publieke organisatievorm te geven. NS, Rover, KNV, FMN, FNV Spoor, Deltalinqs, EVO-Fenedex en Belangen Organisatie Zeehavens (Havenbedrijven Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en Groningen) sturen hierover een brandbrief aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

Al eerder stelde Rover-voorzitter Arriën Kruyt tegenover de Telegraaf dat het omvormen van ProRail wel eens een flinke kostenpost kan blijken. Het laat zich raden bij wie dan de rekening wordt neergelegd. “Het is een onzinnig besluit van de staatssecretaris, dat de regering moet terugdraaien”, stelde Kruyt.

De betrokken OV-organisaties stellen in de brief aan de Staatssecretaris zich grote zorgen te maken over de ontwikkelingen. “De gehele sector ziet dat ProRail onder nieuwe leiding verbetering brengt. De haast die het kabinet hiermee heeft kan niet worden onderbouwd”, staat in de brief te lezen.

In het belang van ruim 1 miljoen dagelijkse spoorreizigers, de Nederlandse industrie en de spoorsector, verzoeken de organisaties de Staatssecretaris om niet over één nacht ijs te gaan bij de herpositionering van ProRail.

Categorie:
Provincie: