donderdag, 6. oktober 2016 - 15:48

Arrestatie in onderzoek moord en mishandeling Tommie van der Burg

Arrestatie in onderzoek moord en mishandeling Tommie van der Burg
Foto: Politie
Eindhoven

In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg hield de politie donderdagochtend 6 oktober een derde verdachte aan. Het gaat om een 36-jarige man uit Liempde. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van der Burg, die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 werd doodgeschoten bij Hotel Van der Valk in Eindhoven.

De nu aangehouden man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014. In die zaak werden dinsdagochtend al een 64-jarige man uit Best en een man van 36 uit Oirschot opgepakt. De 36-jarige man uit Liempde zou eigenlijk dinsdag worden aangehouden, maar werd niet gelokaliseerd. Op aandringen van de recherche meldde hij zich donderdagochtend op het politiebureau in Eindhoven, waar hij rond 10.00 uur werd aangehouden.

Eerdere arrestaties

In het moordonderzoek hield de politie in mei 2016 al een 44-jarige man en een vrouw van 37 uit Eindhoven aan. Zij zitten nog altijd vast. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.

De donderdag aangehouden verdachte wordt, net als de mannen uit Best en Oirschot, vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: