zondag, 9. oktober 2016 - 12:03 Update: 09-10-2016 16:41

Brand in Centraal Station Amsterdam

Brand in eetgelegenheid Amsterdam CS
Foto: MV
Amsterdam

De brandweer is zondagochtend 9 oktober 2016 rond 06:30 uur gealarmeerd voor een brand in het Station Amsterdam Centraal. De brand woedde in een vestiging van eetgelegenheid Smullers in de Westtunnel. Gelet op de flinke rookontwikkeling is het Centraal Station grotendeels tijdelijk ontruimd geweest.

De brand woedde onder andere in de afzuiginstallatie van de keuken en werd beheersbaar gehouden door de sprinklerinstallatie. De brandweer wist vervolgens de relatief kleine brand snel te blussen. Een deel van het ventilatiekanaal moest worden opengewerkt om filters in het kanaal te kunnen afblussen. Hierdoor is de brandweer tot ongeveer 09:00 uur bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Tijdens de incidentbestrijding is het treinverkeer enige tijd stilgelegd. Omstreeks 07:15 werden de eerste treinsporen weer vrijgegeven en kon het treinverkeer worden hervat. Alleen de Westtunnel en enkele sporen bleven tijdens de nabluswerkzaamheden afgesloten voor reizigers. Al het treinverkeer reed weer rond 07:30. Sommige reizigers moesten toen alleen nog van een ander perron vertrekken of ze kwamen aan op een ander perron dan dat ze gewend waren. Rond 09:30 reed het treinverkeer weer volgens de normale dienstregeling.

Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand in eetgelegenheid Smullers aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: