maandag, 10. oktober 2016 - 10:50 Update: 10-10-2016 11:28

Corrupte agent leverde voor drie ton informatie aan criminelen

Corrupte agent leverde voor drie ton informatie aan criminelen
Foto: Archief FBF
Heerlen

Een 50-jarige politeman uit Limburg zou de kentekens van alle observatie auto's van de politie hebben doorgegeven aan criminelen. Hiervoor zou hij 300.000 euro hebben ontvangen.

Dit meldt 1Limburg via De Limburger maandag. De krant kon de rapporten van een undercoveragent inzien. De verdachte agent was afdelingshoofd van de basiseenheid Westelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg. Volgens De Limburger stond de man op de loonlijst van een zware crimineel. Een undercoveragent kreeg lucht van het corruptieschandaal tijdens zijn onderzoek naar de liquidatie van Sven Prins. De 25-jarige Prins werd vorig jaar na een achtervolging neergeschoten in Heerlen. De undercoveragent, bij de politie bekend als  Geheim Agent A3930 stuitte tijdens zijn onderzoek op de corruptie. Zo kreeg hij informatie over zichzelf aangeboden in ruil voor 1500 euro.

De corrupte politieagent zou volgens de undercoveragent onder naam van collega's informatie hebben opgevraagd uit politiesystemen. Hij wisslde daarbij zodanig af dat de activiteiten niet als verdacht over zouden komen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: