maandag, 10. oktober 2016 - 18:53 Update: 10-10-2016 19:18

Krakers richten ravage aan in kantoorpand in Eindhoven

Krakers richten ravage aan in kantoorpand in Eindhoven
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Eindhoven

Onbekenden hebben aan een leegstand kantoorpand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven een grote ravage aangericht. Lange tijd werd het pand op een industrieterrein door krakers bezet.

Maar afgelopen weekend ging de Mobiele Eenheid van de politie het pand binnen om de krakers te ontzetten na klachten over een illegale houseparty. Wat de eigenaar, die anoniem wil blijven, aantrof was met geen pen te beschrijven. De krakers hadden letterlijk alles gesloopt tot en met het plafon. ''Alles wat nog staat, moet gestript worden'', vertelt de eigenaar tegenover Omroep Brabant.

Het is niet het eerste kantoorpand

Toch is dit niet het eerste pand dat na bezetting finaal word gesloopt. Zo'n drie maanden geleden werd een ondernemer in Uithoorn ''blij verrast'' toen het oude hoofdkantoor van de Cindu (een bedrijf in de chemie) door een grote groep mensen werd bezet. Omdat het de eigenaar iets te lang duurde voor de politie in actie kwam, ondernam hij zelf actie door met een paar sterke kerels het gebouw te ontzetten. Enkele weken later kwam de ''rekening''. Ook hier hadden de krakers alles vernield en van de daders ontbreekt nog steeds ieder spoor.

In andere landen gebeurt het ook steeds vaker dat ''krakers'' steeds vaker bewust een pand kiezen, om vervolgens alles te slopen wat los en vast zit. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: