donderdag, 13. oktober 2016 - 23:02 Update: 13-10-2016 23:15

Politie doorzoekt woning 43-jarige Amstelvener vanwege livestream kindermisbruik

Politie doorzoekt woning 43-jarige Amstelvener vanwege livestream kindermisbruik
Foto: Archief FBF.nl
Amstelveen

De politie heeft vanmorgen in Amstelveen beslag gelegd op de computer en digitale gegevensdragers van een 43-jarige man die verdacht wordt van het afnemen van livestreams met seksueel misbruik van kinderen op de Filipijnen.

Ook is in Amsterdam het werkadres van de man doorzocht. De man heeft vermoedelijk op bestelling en tegen betaling jonge kinderen op de Filipijnen laten misbruiken voor een webcam.

Bij dergelijke livestreams heeft een klant veelal de mogelijkheid om vooraf aan te geven wat hij wil zien. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de klant tijdens het misbruik de regie heeft en aanwijzingen kan geven.

Cyberseks organisatie

Onder leiding van het Landelijk Parket zijn er dit jaar meerdere onderzoeken door de politie ingesteld naar livestreaming van seks met minderjarigen. De Nederlander onderhield chatcontact met minderjarige kinderen, die verbleven in het huis van een cyberseks organisatie die voor een internationale klantenkring kinderen misbruikte voor de webcam.

De man uit Amstelveen wordt verdacht van bezit en verspreiding van kinderporno, ontucht met minderjarigen en aanwezigheid bij seksshows met kinderen. Hij is vooralsnog niet aangehouden. De politie onderzoekt de komende tijd het in beslag genomen materiaal.