maandag, 17. oktober 2016 - 11:31 Update: 17-10-2016 12:38

Leden motorclub krijgen gebiedsverbod na grote vechtpartij Amsterdam

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Amsterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De politie heeft maandagochtend vier mannen aangehouden, onder wie twee leden van een motorclub, op verdenking van openlijke geweldpleging in- en bij een horecagelegenheid op het Thorbeckeplein.

In de vroege ochtend van maandag 12 september 2016 ontstond daar een forse vechtpartij, waarbij ook met barkrukken en glazen werd gegooid. Bij het incident werden medewerkers van het horecabedrijf bedreigd en diverse gasten geïntimideerd.

Naar aanleiding van het  incident op 12 september is de recherche een onderzoek opgestart en zijn de camerabeelden gevorderd. Het incident is in de driehoek besproken. De burgemeester, hoofdofficier van justitie en de hoofdcommissaris hebben daar besloten om zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk maatregelen te nemen.

Gebiedsverbod

Vandaag heeft de burgemeester besloten om aan twaalf personen die bij het incident betrokken waren gebiedsverboden uit te reiken. Het gaat om de vier arrestanten en nog acht andere betrokkenen. Het gebiedsverbod voor een periode van drie maanden geldt voor het Rembrandtplein, Thorbeckeplein en het Leidseplein en de directe omgeving daarvan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: