woensdag, 19. oktober 2016 - 17:04 Update: 20-10-2016 8:27

'Instagram-clowns' door politie opgepakt voor opruiing

'Instagram-clowns' door politie opgepakt voor opruiing
Foto: freeimages.com
Eindhoven

De politie heeft dinsdagmiddag en woensdag in totaal twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar opruiing via social media. 'Het gaat om een jongens van 15 jaar oud beiden uit Eindhoven', meldt de politie woensdag.

Clown

Met een account onder de naam 'Coco de Clown' op Instagram worden volgers al enkele dagen opgeroepen om samen te komen bij Winkelcentrum Woensel. Dat leidde al verschillende avonden tot problemen bij het winkelcentrum, waar de politie meerdere keren moest optreden. Het onderzoek gaat verder.

90 jongeren geïdentificeerd 

Zo waren vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tientallen jongeren aanwezig bij het winkelcentrum. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en met eieren gegooid. Verdeeld over deze dagen hield de politie vijf personen aan voor uiteenlopende feiten. Van meer dan negentig jongeren werd de identiteit vastgesteld.

Instagram-account

De politie startte daarnaast een uitgebreid onderzoek naar de persoon of personen achter het Instagram-account. Dat leidde naar de twee jongens uit Eindhoven. De politie blijft intussen zichtbaar en onzichtbaar aanwezig bij het winkelcentrum en treedt op bij problemen. Dinsdagavond waren er geen nieuwe meldingen van overlast bij het winkelcentrum en daarom konden agenten zich richten op andere zaken.

Gezamenlijke aanpak

In de aanpak van de overlast werkt de politie nauw samen met de gemeente Eindhoven. Gegevens van de jongeren worden gedeeld met de gemeente, die daarmee bijvoorbeeld stappen kan zetten in de richting van ouders. Het onderzoek naar het gebruik van het Instagram-account gaat intussen gewoon door. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: