vrijdag, 21. oktober 2016 - 19:08 Update: 21-10-2016 22:35

Merwedebrug zaterdag in beide richtingen open

Merwedebrug overdag in beide richtingen open
Foto: fbf

Vanaf zaterdagochtend 22 oktober zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer 2 rijstroken open voor auto’s. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Nadat op donderdagochtend al 2 rijstroken richting het noorden zijn opengesteld, kan vanaf zaterdag ook het autoverkeer richting het zuiden overdag weer over 2 rijstroken.

Het was de bedoeling de 2 rijstroken in zuidelijke richting vrijdag voor de ochtendspits open te stellen. Rijkswaterstaat moest dit uitstellen omdat voor het plaatsen van de benodigde verkeerssystemen de ondergrond naast de weg niet stevig genoeg was.

Hinder door werkzaamheden

Verkeer op de A27 richting het zuiden moet vrijdagavond rekening houden met hinder door de grondwerkzaamheden om de mobiele rijstrooksignalering te kunnen plaatsen. Hierdoor is vrijdag vanaf 19.00 uur tussen verzorgingsplaats Scheiwijk en de Merwedebrug voor al het verkeer maar 1 rijstrook beschikbaar.

Vlottere doorstroming

Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden. Zwaar verkeer mag nog niet over de Merwedebrug. Rijkswaterstaat kijkt voortdurend hoe vrachtverkeer en bussen die toch de Merwedebrug op willen rijden, veilig kunnen worden weggeleid.

Verkeersmaatregelen in de nacht

's Avonds en ’s nachts blijft de situatie ongewijzigd en zijn in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars in beide richtingen beide rijstroken dicht. Al het verkeer wordt bij afritten Avelingen (noordzijde) en Nieuwendijk (zuidzijde) van de A27 afgeleid. Beneden aan de afrit staan verkeersregelaars, die de vrachtwagens/bussen vervolgens naar de omleidingsroute leiden. Automobilisten mogen via de opritten de snelweg weer op, richting de Merwedebrug.

Categorie:
Provincie: