zaterdag, 22. oktober 2016 - 14:07 Update: 22-10-2016 17:55

8000 mensen op op de been tegen handelsverdragen

8000 Mensen op op de been tegen handelsverdragen
Foto: Marten van Dijl Milieudefensie
Amsterdam

Op het Museumplein in Amsterdam is een manifestatie begonnen tegen handelsverdragen met de VS en Canada. Zo'n 8000 mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van verschillende maatschappelijke organisaties.

De demonstranten pleiten voor een duurzame en eerlijke handel. De manifestatie wordt georganiseerd door de FNV, Greenpeace, Milieudefensie, Transnational Institute, foodwatch, Consumentenbond en SOMO. De manifestatie startte om 12:00 uur op het Museumplein in Amsterdam en eindigt na een route door de stad weer op het Museumplein om 16:30 uur. 

TTIP

TTIP is het vergaande handelsverdrag met de VS, dat de toekomst van ons voedsel, klimaat en werk bedreigt. Over TTIP wordt achter gesloten deuren onderhandeld, onder andere over speciale rechtsbescherming voor de belangen van multinationals (ICS). Het verzet groeit nog steeds, TTIP wankelt en wij kunnen de genadeslag geven.

CETA

CETA is de Canadese variant van TTIP en staat op het punt getekend te worden. CETA bedreigt op dezelfde manier als TTIP onze economie en democratie. Daarnaast is CETA TTIP via de achterdeur, want 80 procent van de Amerikaanse bedrijven zit ook in Canada. Die bedrijven kunnen zo dan toch Europa in komen en van speciale rechtsbescherming gebruikmaken.

TiSA

TiSA is een internationaal dienstenverdrag, dat de toekomst van onze zorg en ons onderwijs, onze energie en ons water in de uitverkoop doet. TiSA levert onze publieke diensten uit aan de markt. Investeerders uit vele landen zien winst als eerste doel. Echte banen, kwaliteit en goede regels delven het onderspit. Ook in de financiële dienstverlening. Zo wordt het bestrijden van de volgende financiële crisis wel heel lastig.

Categorie:
Provincie: