maandag, 24. oktober 2016 - 14:57 Update: 24-10-2016 15:03

Rijksambtenaren goed voorbereid naar buitenland dankzij Defensie

Rijksambtenaren goed voorbereid naar buitenland dankzij Defensie
Foto: Archief EHF
Den Haag

Defensie gaat mensen ondersteunen die voor de Rijksoverheid naar het buitenland gaan. Dit heeft het ministerie van Defensie maandagmiddag bekendgemaakt.

Overeenkomst 3W

De krijgsmacht tekende eind vorige week een overeenkomst met de shared service organisatie 3W (wereld wijd werken) voor het leveren van crisismaterialen, cursussen en opleidingen.

3W zorgt voor de producten en diensten die mensen nodig hebben als ze voor de Rijksoverheid in het buitenland werken, reizen en verblijven. Defensie levert crisismaterialen zoals kogelwerende vesten, veiligheidsbrillen en operationele rantsoenen.

Extreme omstandigheden

Ook ondersteunt de krijgsmacht de Interdepartementale Attaché-cursus logistiek en administratief en verzorgt het de Hostile Environment Awareness Training. Laatstgenoemde training is voor mensen die reizen naar gebieden met een verhoogd veiligheidsrisico. 

Roadblocks

Cursisten ervaren onder andere wat het betekent om plotseling aan extreme omstandigheden of dreiging te worden blootgesteld. Zij leren onder meer omgaan met roadblocks, krijgen wapenles en mentale weerbaarheidstraining en de beginselen van noodcommunicatie en kaartlezen. Zo helpt Defensie om Rijksambtenaren maximaal ondersteund en voorbereid naar het buitenland te laten gaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: