dinsdag, 25. oktober 2016 - 17:11 Update: 25-10-2016 17:13

Bejaarde vrouw (83) ligt na val 4 dagen en 3 nachten in eigen tuin

Bejaarde vrouw (83) ligt na val 4 dagen en 3 nachten in eigen tuin
Foto: Archief EHF
Klarenbeek/Apeldoorn

Een bejaarde vrouw heeft na te zijn gevallen in haar eigen voortuin daar 4 dagen en 3 nachten gelegen omdat zij zelf niet meer overeind kon komen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Maandag kregen collega's van de politie Apeldoorn de melding te gaan naar Klarenbeek Voorst. Daar zou een 83-jarige vrouw al een paar dagen niet meer gezien zijn door haar familie én de voordeur zou open staan.

Ter plaatse troffen de collega's in de tuin van het afgelegen huis de vrouw aan. Ze lag er al vanaf afgelopen vrijdag 21 oktober. 'Ongelofelijk maar waar, zelfs met de nachtvorst van afgelopen weekend, bleek de vrouw nog te leven', schrijven de agenten vandaag op Facebook. 

'Ze was weliswaar onderkoeld en wat verward maar naar omstandigheden ging het goed met haar. Mevrouw wilde afgelopen vrijdag de krant gaan halen. Ze was al een beetje grieperig dus had zich goed warm aangekleed (veel lagen), dit is waarschijnlijk ook haar redding geweest', stellen de agenten. 

Nieuwsgierige reeën 's nacht op bezoek

Bij het halen van de krant kwam ze ten val en kon ze niet meer zelfstandig overeind komen. Mevrouw vertelde dat ze alles had meegekregen en zelfs de reeën op 2 meter afstand kwamen kijken. Mevrouw heeft dus 3 nachten en 4 dagen in de tuin gelegen. Ze had geen telefoon bij zich en kon ook niet om hulp roepen.

Ziekenhuis

Ter plaatse is de vrouw gecontroleerd door het ambulancepersoneel, ter controle is ze meegegaan naar het ziekenhuis. 'Voor zover wij weten gaat het gelukkig goed met de vrouw!', aldus de agenten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: