dinsdag, 25. oktober 2016 - 20:45 Update: 25-10-2016 20:58

KNMI: Code Geel voor dichte mist tot na ochtenspits

KNMI: Code Geel voor dichte mist tot na ochtenspits
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
De Bilt

Het KNMI heeft dinsdagavond Code Geel afgegeven voor dichte mist in het noorden en (noord)oosten van het land. Dit meldt het KNMI dinsdagavond.

Mistbanken  

'Het gaat om de provincies ten noorden van de lijn IJmuiden-Winterswijk waarbij plaatselijk mistbanken voorkomen die verkeersbelemmerend kunnen zijn met een zicht tot minder dan 200 meter', aldus het KNMI.

Het KNMI waarschuwt verkeersgebruiker in het aangegeven deel van Nederland rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. Pas uw snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. De Code Geel geldt van dinsdagavond 19.00 uur tot woensdagochtend 10.00 uur.  

Vandaag en morgen

Dinsdagavond ontstaan er in de opklaringsgebieden geleidelijk mistbanken. Vooral in het noord(oost)en is vannacht lokaal dichte mist mogelijk, in de rest van het land is het bewolkt en nevelig. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C, in het noord(oost)en kan deze rond of iets onder het vriespunt komen. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en oost.

Morgen overdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, in het noord(oost)en lost de mist in de ochtend langzaam op. In de loop van de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker en kan er af en toe wat lichte regen vallen. 

De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordoosten van het land tot 14°C in het zuidwesten. De wind draait geleidelijk naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Categorie:
Provincie: