donderdag, 27. oktober 2016 - 13:42

Drie aanhoudingen na rellen op kermis Amersfoort

Drie aanhoudingen na rellen op kermis Amersfoort
Foto: Archief EHF
Amersfoort

Woensdagavond 26 oktober ontstond er onrust op de kermis op het Eemplein. De politie greep in en drie personen werden aangehouden.

Een groep jongeren die ’s middags al vervelend was, vond het ‘s avonds nodig om met vuurwerk te gooien tussen het kermispubliek. Aangezien dit gevaarlijke situaties opleverde, besloten agenten één van de raddraaiers aan te houden. Hierop keerde de groep zich tegen de politie waarbij met vuurwerk en stenen naar agenten werd gegooid. Agenten waren hierop genoodzaakt een linie te vormen om de rust terug te laten komen. Twee andere jongens werden nog aangehouden. Toen het rustiger werd op de kermis, werd besloten om met minder agenten op het plein aanwezig te zijn om verdere escalatie te voorkomen. Wel werd de kermis voortijdig beëindigd. Op de Grote Koppel bleek van enkele woningen een ruit ingegooid. Hiervan is aangifte gedaan.

De drie verdachten, tussen de 16 en 18 jaar afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden voor opruiing en het afsteken en bezit van vuurwerk. Eén van hen had een nepvuurwapen bij zich dat in beslag werd genomen.

Beelden

De agenten waren aanwezig met bodycams. Deze beelden, en ook andere beschikbare camerabeelden, worden bekeken om de identiteit van de jongeren die betrokken waren bij ongeregeldheden te achterhalen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: