donderdag, 27. oktober 2016 - 18:49 Update: 27-10-2016 22:21

Kinderen stuiten op vuurwapen bij zoektocht naar neergestorte speelgoeddrone

Zoektocht kinderen naar neergestorte drone leidt tot vondst pistool
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Etten-Leur

Het zou een scène kunnen zijn uit een spannende kinderserie maar donderdagmiddag hebben vier jongetjes de politie op het spoor gezet van een vuurwapen. 'Ze hadden het zien liggen en waarschuwden de politie'', zo meldt de politie donderdag.

De politie trof donderdagmiddag rond 16.15 uur in een loods aan de Brabantlaan in Etten-Leur een pistool aan. Het ging hier vermoedelijk om een air-soft pistool. De politie was het pistool op het spoor gekomen door vier jongetjes uit Etten-Leur van 9, 11 en twee van 12 jaar oud. 

Drone weggewaaid

De jongetjes hadden woensdag in de omgeving met een speelgoeddrone gevlogen. Door een windvlaag verloren ze de controle over het speelgoed en ze zagen dat hij ergens neerkwam. Ze konden hem niet meer vinden. Vandaag zijn ze weer op zoek gegaan naar het stuk speelgoed. 

Loods

Daarbij kwamen ze op het terrein bij de loodsen aan de Brabantlaan. Toen ze door een raam naar binnen keken zagen ze een pistool liggen. Ze maakten daar een foto van en gingen direct naar het politiebureau. Daar lieten ze de foto zien. Dat was genoeg voor de agenten daar om meteen op onderzoek uit te gaan. 

En met succes want het pistool werd, nadat ze de eigenaar de loods open hadden laten maken, gevonden. Een van de knaapjes kon het nog precies aanwijzen. De man krijgt een proces-verbaal. De jongetjes hebben als dank voor hun goede daad een rondleiding in het bureau en in de politieauto’s gekregen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: